Brain Food, Chit-chat, digital art, Ritual lying, Stories

Ritual lying (Deuxième Partie)

A minti = A face afirmatii care denatureaza in mod intentionat adevarul; a induce in eroare pe cineva; a insela.

Lie = A false statement made with deliberate intent to deceive; something intended or serving to convey a false impression; an inaccurate statement

Acum ceva timp a venit in atentia mea un verb, cunoscut de toata lumea de altfel : ”a minti”, un act urat, murdar, da, este un act care ”denatureaza adevarul”. Insa discutand cu cineva pe aceasta tema, imi spunea ca intr-un fel sau altul cu totii mintim. Avea dreptate, cu totii ajungem la un moment critic in care evitam sa spunem adevarul folosind mici minciuni pentru a ne ascunde, pentru a ne proteja identitatea. Eu le mai numesc ”minciuni necesare”, sau acele minciuni pe care le spunem sa nu ranim unele persoane, din toate punctele de vedere. Unele dintre ele sunt necesare, insa restul sunt precum o pata neagra pe panza suava de un alb inocent si care incet se transforma intr-o palnie care aspira tot uratul din jur.

I’m not upset that you lied to me, I’m upset that from now on I can’t believe you.

Friedrich Nietzsche

Iar de aici incepe povestea : “A fost odata ca niciodata” doua prietene. Prietenia lor era legata de multi ani, in spatele lor se aflau munti de amintiri, in ochii lor se vedea intelegere si compasiune, zile insorite, precum si zile ploioase. Oriunde mergeau se insoteau, incepeau sa devina precum doua jumatati : mergeau impreuna in parcuri, la petreceri, la cumparaturi, peste tot.

Probabil acum va intrebati : “Bine, bine si ce este rau in asta ?”

Intr-adevar, nu era nimic rau in asta. Toata povestea a mers mai departe atat de lin pana cand … una dintre ele a realizat de neadevarul langa care traia, aceasta era minciuna in persoana. A aflat ca o mintea, mergea la alte petreceri pe ascuns, ramanea fara bani, mintea, spunea ca ii cheltuia pentru intretinere, a aflat ca toate lucrurile ce i s-au intamplat au fost inventate, cu fiecare convorbire facuta o mintea, se ascundea de ce era ea cu adevarat. Insa dupa ce descoperirea acestor neadevaruri s-a indepartat tot mai mult de ea, nu ii mai venea sa o sune, nu ii mai venea sa vorbeasca cu ea.

ritlie

Ma intreb deseori … Ce ne determina sa ascundem adevarul ? De ce nu putem fi sinceri macar cu propria persoana ?

Petit

4 thoughts on “Ritual lying (Deuxième Partie)”

 1. Probabil Teama, Petit… frica asta îi face pe mulți să calce veșnic în străchini, mințind, inventând…
  Sau pot fi doar simpli mitomani…
  Trist e că nu sunt conștienți că fiecare minciună adaugă un alt metru la prăpastia care îi va distanța de ceilalți…

  Like

  1. Teama este cel mai cumplit lucru, din pacate multi nu pot trece peste aceasta incercare, iar cei care o fac sunt niste ”eroi”. Multumesc frumos pentru gandul tau, o noapte frumoasa in continuare ! :D

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s